Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти (ХРЦОЯО) 23 та
30 березня 2013 року проводить пробне зовнішнє незалежне оцінювання
(пробне ЗНО).
Відповідальними за організацію харчування дітей у навчальних закладах незалежно від їх підпорядкування, типів і форм власності є керівники цих закладів. Тому їм необхідно знати різні нюанси організації харчування учнів, зокрема пільгових категорій.
В оздоровчому сезоні 2011 року в Україні в закладах
оздоровлення і відпочинку для дітей виникло 4 спалахи інфекційних захворювань,
під час яких постраждало 160 осіб, в тому числі 149 дітей. Виникненню і
розповсюдженню спалахів сприяли порушення вимог санітарного законодавства у
частині, що стосується належної організації харчування, низької якості
продуктів харчування, відсутність супровідних документів, що підтверджують їх
якість та безпечність, допущення до роботи працівників без проходження в
повному обсязі профілактичних медичних оглядів,низький рівень професійної підготовки персоналу, тощо.
Внашій області
на даний час залишається напруженою ситуація по захворюваності на гострі
кишкові інфекції. Показники захворюваності вище, ніж по Україні, в поточному
році вже зареєстровано 2581 випадок, серед захворілих більше половини діти.
З 1 січня 2012 року розпочато
реєстрацію на ЗНО-2012. Для допомоги абітурієнтам ХРЦОЯО до загальноосвітніх
навчальних закладів передано інформаційні бюлетені для кожного випускника. Крім
того, організовано 42 пункти реєстрації у 16 містах областей обслуговування
ХРЦОЯО: Полтавська область – м.м. Полтава, Кременчук, Лубни, Миргород; Сумська
область – м.м. Суми, Глухів, Конотоп, Охтирка, Ромни, Шостка; Харківська
область – м.м. Харків, Балаклея, Ізюм, Красноград, Куп’янськ, Лозова.