Субота, 11.05.2024, 18:04
Освіта Миргородщини
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

До нас заходили
счетчик посещений
відвідувачів

Головна » 2013 » Червень » 4 » Змагання юних романтиків.
16:57
Змагання юних романтиків.


    Ліс ще дрімав у ранковій тиші, насолоджуючись п’янким ароматом весняних трав. Першими прокинулись пташки, сповіщаючи про початок нового дня. Зашелестіли листочки дерев, перешіптуючись між собою, розпочали свою роботу невтомні трудівники – мурахи. А вже краса навколо! Далі, за лісом, виглядає, як тещин язик, Хорол, вкритий лататтям. Природа готувалася до зустрічі гостей. Саме тут, у мальовничому куточку Миргорода, у сосновому ліску мікрорайону Почапці, розпочав свою роботу 20, ювілейний, відкритий районний  туристський зліт школярів Миргородщини.

   Юні туристи – краєзнавці разом зі своїми наставниками прибули сюди з піднесеним настроєм, щоб довести всім свою любов до рідного краю, до природи, продемонструвати свої творчі здібності, спортивну вправність, туристську майстерність.

   28 травня… Цей день надовго залишиться в пам’яті юних туристів. Адже 87  учасників зльоту розпочали свій шлях до перемог. А які чудові емблеми виготовили діти! Важко було визначити, чия ж найкраща. Та переможці знайшлися. Перше місце одержали юні туристи з Петрівцівської ЗОШ І – ІІІ ст.. під керівництвом мудрого вчителя Світлани Лисенко .

Хочу відмітити добру підготовку учасників зльоту учнів Біликівської ЗОШ І – ІІІ ст.. та їхніх керівників Валерія Омельяненка і Лідію Улізько, команди яких зайняли в конкурсі «емблем» відповідно друге та третє місця. Як добре, що у нас на Миргородщині не перевелись справжні педагоги. Душа радіє, коли бачиш на власні очі цю творчу співдружність діти – педагоги. А під час змагань це особливо підкреслюється. Бо це не єдиний випадок, коли учні і вчителі разом, а щоденне спілкування, це виховання молодого покоління, гартування мужності, витримки, взаємопідтримки.

         А тим часом на галявині кипіла робота… Це поспішали почастувати смачним обідом юні туристи. А пахощі які! Повітря наситилось і димком, і ароматом прянощів. Чого тут тільки не було! І запечена у фользі риба, і туристська каша, смачнішої від якої немає нічого в світі, і м’ясна  печеня. Одним словом, всього не перерахуєш. За кухарські шедеври І місце одержали туристи із Савинцівської ЗОШ І– ІІІ ст.. І це цілком заслужено. Бо Володимир Пархоменко навчив дітей не тільки секретам туристичної майстерності, але і відкрив їм таємницю похідної кухні.


Друге місце одержали вихованці Біликівської ЗОШ І – ІІІ ст.. , (керівник Валерій Омельяненко),

за неповторний смак приготованого обіду одержали ІІІ місце петрівцівські школярі. Ще довго будемо згадувати ці приємні хвилини, від яких слина тече і розгорається апетит.

         Та хіба можна описати все те, що було, що відбувалося, що діялося. Це треба тільки бути самому справжнім романтиком, перепустити все через призму сприйняття, відчути насолоду від дитячого спілкування і переконатись ще раз – на Миргородщині молодь виховується належним чином. Чуєте? Що це за звуки? Ліс наповнюється прекрасною мелодією – це звучить саксофон. Саме в цю хвилину команди представляють свою візитку. І тут Білики на вершині: І – ІІ місце належить їм. А очі педагога Валерія Омельяненка сяють від щастя, від гордості за своїх вихованців.


В загальній конкурсній програмі по всім видам почесне перше місце зайняли туристи Біликівської ЗОШ І – ІІІ ст.., друге місце посіла команда туристів з с.Петрівці (керівник Світлана Лисенко), а третє місце вибороли вихованці Лідії Улізько з Біликів.

         Не менш цікавою була і спортивна програма. Адже спорт у туризмі – важлива складова. Це і мужність, і сила, і спритність. Особливо вдало пройшло спортивне орієнтування. Юні туристи з Великосорочинської ЗОШ І – ІІІ ст. перемогли, одержавши пальму першості.  А ІІ місце належить школярам з Великої Обухівки, яких підтримував досвідчений учитель Сергій Зінченко. Біликівські туристи посіли ІІІ місце.

         Учасникам зльоту надовго запам’ятається і крос – похід, проведений 29 травня. Переможцями в ньому стали юні туристи з В.Сорочинець (керівник Юрій Опухлий), Савинець (Володимир Пархоменко) та Петрівець (керівник Світлана Лисенко).В змаганнях зі спортивного туризму по результатам двох днів перше місце  - Великі Сорочинці, ІІ місце  - Велика Обухівка

і ІІІ місце Петрівці.

         Ось і промайнули 2 дні, як 2 години. Ніхто не відчував плин часу, бо забували про те, що прийде хвилина прощатися з друзями, колегами, сказати лісу : «До наступної зустрічі». А ще скільки їх буде попереду! А вогники від багаття надовго поселяться в очах туристів, зігріватимуть їх душі і серце. Тільки такі колективні зустрічі виховують найкращі риси у молодого покоління, загартовує його, об’єднує в єдине ціле.

         Шкода було покидати цей благодатний гостинний куточок, та ми ще неодмінно повернемося сюди. Хай ліс відпочиває до наступної зустрічі.


                                                                    За матеріалами сайту: http://mirgraisytur.at.ua

Переглядів: 461 | Додав: mirgvo9629 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Новини відділу освіти
[19.09.2016]
Окружні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості (0)
[16.09.2016]
Юні туристи з Декабристів (0)
[12.09.2016]
Інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи (0)
[12.09.2016]
Районні змагання із спортивного орієнтування на місцевості (0)
Останній доданий фотоальбом
Палац культури курорту Миргород
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Design by AleksKan