Четвер, 09.05.2024, 12:36
Освіта Миргородщини
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

До нас заходили
счетчик посещений
відвідувачів

Головна » 2015 » Вересень » 22 » Земний уклін тобі, солдате України!
19:56
Земний уклін тобі, солдате України!

                                                               «Пізнай свій край, себе, свій рід, свій нарід, 

                                                               свою землю – і ти побачиш шлях у життя»

                                                                                                      Григорій Сковорода

    Події останнього часу переконують у тому, що цей шлях – не широка дорога, якою можна рухатися без перешкод, а вузенька терниста стежечка, по якій ми повинні провести своїх вихованців, щоб вони з гордістю сказали Симоненкове: «Народ мій є, народ мій завжди буде, ніщо не перекреслить мій народ!».

9 вересня 2015 року ця стежка повела учнів 8 – 11 класів Кибинської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів та їх класних керівників до сусіднього села Шарківщина, де зараз на ротації знаходиться частина бійців добровольчого батальйону ОУН, яка вже побачила всі жахи війни на Сході України, на передовій, а також тих, які щойно поповнили ряди добровольців, бо їм, молодим, не байдужа доля нашої держави в майбутньому.

     Зустріч пройшла в надзвичайно хвилюючій, теплій атмосфері. Старшокласники підготували для воїнів захід, лейтмотивом якого стали слова: «Все треба зробить, щоб жила Україна, прийміть ви цей заклик, як Божий наказ!», упродовж якого декламували вірші про Україну, виконували патріотичні пісні , а також подарували захисникам малюнки, у яких висвітлили свої найтепліші побажання стосовно мирного життя. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, що поклали свої голови за єдину вільну європейську Україну. Учні школи разом із бійцями побували на сільському кладовищі, відвідали могилу нашого земляка –  випускника Шарківщинської школи І – ІІ ступенів Зуєнка Сергія Михайловича, який у 34-річному віці 25 серпня 2014 року загинув під м. Ясинувата на Донеччині, а також поклали квіти герою біля пам’ятника в парку Слави. Цього дня неодноразово на адресу захисників лунало: «Слава Україні! Героям слава!», що до глибини душі проймало учасників зустрічі.

     Не приховуючи хвилювання, зі словами подяки й шани виступила директор школи Лариса Лисенко, яка розповіла бійцям про фінансову, волонтерську допомогу, моральну підтримку з боку колективу працівників школи, учнів та їх батьків. «От і сьогодні ми приїхали до Вас не з порожніми руками, а привезли продукти харчування: овочі, консервацію, крупи, макаронні вироби, різні смаколики, – зазначила вона. – Нехай наша підтримка додає Вам  упевненості в собі, міцності характеру, мужності та героїзму. Приємно, що такі воїни, як ви, тримають український прапор. Упевнена, що з такими бійцями вся Україна може почуватися захищеною».

     У свою чергу захисники розповіли учням про війну на Сході, продемонстрували тактику ведення бою, заняття зі спортивної підготовки, ознайомили з принципом дії навчальної гранати. Учні власними очима побачили справжній блокпост, окопи. Найзворушливішим моментом зустрічі був приїзд командира батальйону ОУН Миколи Коханівського та голови Миргородської районної ради Анатолія Карбана. Затамувавши подих, школярі спостерігали за прийняттям військової присяги наймолодшими добровольцями.

     На численні запитання учнів та вчителів відповів сотник батальйону «Бек». Сльози бриніли на очах у кожного з присутніх, коли він розповідав  про бойові будні, життя на фронті, солдатську єдність і братство, про те, як зігрівають їхні душі дитячі малюнки та листи, як потрібна їм наша волонтерська допомога й моральна підтримка, яка для них є надзвичайно важливою.

      Завершилася зустріч флешмобом та справжньою солдатською  кашею за спільним столом. Учні, учителі побажали  бійцям удачі, щастя, миру та якнайшвидшого повернення додому  живими й здоровими.

       Цей захід дав змогу проявити себе безкорисливими, щедрими, готовими на все заради єдності, незалежності та кращого майбутнього нашої держави, довів, що український народ неможливо подолати. Учні зрозуміли, що  «патріотизм» – це не просто слово, а свідомий вибір конкретних людей, які справді люблять свою Батьківщину й готові заради неї віддати життя.

     Наостанок хочеться подякувати Генеральному директору ТОВ «АгротехГарантія» Олександрові Троцьку за розуміння проблем школи та неодноразове надання транспорту для поїздок та екскурсій наших вихованців.

Тетяна Шнипенко,

заступник директора

з виховної роботи

 

Переглядів: 263 | Додав: mirgvo9629 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Новини відділу освіти
[19.09.2016]
Окружні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості (0)
[16.09.2016]
Юні туристи з Декабристів (0)
[12.09.2016]
Інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи (0)
[12.09.2016]
Районні змагання із спортивного орієнтування на місцевості (0)
Останній доданий фотоальбом
Палац культури курорту Миргород
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Design by AleksKan