П`ятниця, 10.05.2024, 11:30
Освіта Миргородщини
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

До нас заходили
счетчик посещений
відвідувачів

Головна » 2013 » Листопад » 13 » ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
14:29
ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

12 листопада 2013 року відбулося чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації, на якому було розглянуто питання про стан реалізації державної політики у сфері профілактики правопорушень у 2013 році, дотримання законодавства з обмеження та протидії поширенню алкоголю і тютюну серед дітей, реалізацію в районі основних положень Закону України «Про культуру», стан забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших категорій населення. Участь у засіданні взяли керівник апарату райдержадміністрації О.Рябко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та члени Громадської ради.

Головний спеціаліст апарату райдержадміністрації С.Яковенко поінформував присутніх про стан взаємодії районних органів влади та правоохоронних органів щодо профілактики правопорушень. Зокрема, зазначив, що в населених пунктах району створено та зареєстровано 5 громадських формувань з охорони громадського порядку, до яких входить 54 особи. Також організовано роботу 6 громадських помічників дільничних інспекторів міліції. У рамках реалізації Програми зниження рівня злочинності в Миргородському районі на 2013 рік профінансовано видатки на придбання паливно-мастильних матеріалів у сумі 50,0 тис. грн.

Начальник штабу Миргородського міського відділу (з обслуговування м.Миргород та Миргородського району) УМВС України в Полтавській області В.Додух охарактеризував стан охорони правопорядку в районі.

Досить актуальним є питання щодо дотримання законодавства з обмеження та протидії поширенню алкоголю і тютюну серед молоді. Інформуючи присутніх старший оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей О.Каліновська зазначила, що за 10 місяців 2013 року разом з соціальними службами району проведено 15 спільних рейдів з метою виявлення бездоглядних дітей та таких, що займаються бродяжництвом та скоюють правопорушення. Окремо 6 рейдів по виявленню порушень законодавства щодо продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Проводяться зустрічі з учнями та педагогами, індивідуально-профілактична робота з дітьми, які скоїли правопорушення. Акцентовано увагу на тому, що 16 травня цього року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються захисту прав дітей», згідно з яким діти віком до 16-ти років з 22-ї до 6-ї години можуть перебувати у розважальних закладах або закладах громадського харчування лише в присутності батьків чи іншого законного представника. У ході обговорення даного питання наголошувалося на удосконаленні профілактичних заходів, залученні дітей до занять у позашкільних закладах, секціях тощо, посиленні контролю за дотриманням вимог законодавства щодо заборони продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім особам, особливо у торгівельних закладах, що знаходять поблизу дитячих закладів.

Провідний бібліотекар Миргородської районної бібліотеки для дітей надала змістовну інформацію про реалізацію в районі основних положень Закону України «Про культуру».

Як зазначила начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації В.Іванова, у районі проводиться системна робота по реалізації соціальних ініціатив Президента України, в тому числі в частині забезпечення дітей з особливими потребами необхідними засобами реабілітації. В поточному році управлінням праці та соціального захисту населення видано 34 одиниці крісел колісних, в тому числі дітям-інвалідам - 4 крісло-коляски, технічних засобів реабілітації – 113 одиниць, з них дітям-інвалідам – 4.

Присутні також обговорили питання про проведення районних заходів у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років.

З усіх розглянутих питань членами Громадської ради ухвалено відповідні рішення.

Коментуючи проведення заходу керівник апарату райдержадміністрації О.Рябко зазначив, що продуктивна співпраця органів влади і громадських організацій слугують запорукою вирішення першочергових проблем, які хвилюють суспільство та гарантують дотримання демократичних основ держави, сприяють розвитку громадянського суспільства та залученню громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики, на чому неодноразово наголошував Президент України В.Янукович.

Прес-служба райдержадміністрації
Переглядів: 312 | Додав: mirgvo9629 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Новини відділу освіти
[19.09.2016]
Окружні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості (0)
[16.09.2016]
Юні туристи з Декабристів (0)
[12.09.2016]
Інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи (0)
[12.09.2016]
Районні змагання із спортивного орієнтування на місцевості (0)
Останній доданий фотоальбом
Палац культури курорту Миргород
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Design by AleksKan