Субота, 11.05.2024, 09:46
Освіта Миргородщини
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

До нас заходили
счетчик посещений
відвідувачів

Головна » 2016 » Лютий » 15 » Свято науки і творчості в Трудолюбівській школі.
18:15
Свято науки і творчості в Трудолюбівській школі.

Запорукою успіхів у навчанні є зацікавленість дітей у вивченні предмета, тому хороший учитель завжди шукає засоби для підвищення інтересу школярів до свого предмету. Найкращі результати у цьому плані дає добре продумана і  організована позакласна робота, зокрема  - предметні тижні. Вони відкривають дітям можливість поглибити та розширити знання, шліфують  практичні навички, формують творчі відносини між учнями та вчителями, можуть стати яскравою загальношкільною подією.

Саме таким захопливим явищем став тиждень математики у Трудолюбівській школі, який підготувала і провела вчитель вищої категорії  В.М. Федоряка.

Протягом п’яти робочих днів у школі панував справжній математичний ажіотаж: всі стіни великого холу були прикрашені рукописними математичними газетами із задачами, головоломками, загадками… Всього  було використано близько 500 різноманітних завдань. Від них віяло духом науки, творчості, пошуку та відкриттів, бо підготували їх розумні учні, які раніше навчалися у Трудолюбі. Тепер їхні діти одержали змогу віддатися чарам цариці наук. На всіх перервах вони поспішали сюди, шукали відповіді, радилися, експериментували, знаходили розв’язки, а якщо не бачили правильного шляху, то приносили завдання  додому і уже в сімейному колі шукали відповіді. У понеділок кращі математики класів випробували себе у командному практикумі «Ретро-Кенгуру».

Винахідливість, спритність, розум, уміння працювати в команді проявили гравці математичного квесту, а під час гри «Всі уроки – математика» і учасники, і гості переконалися, що ця точна наука супроводжує нас у всіх галузях і життєвих ситуаціях.

На перервах працювала математична ігротека.

Ще під час урочистого відкриття будо оголошено, що протягом тижня у школі працюватиме банк, рахунок у якому може відкрити кожен, хто матиме кошти: кру. Ця грошова одиниця введена у тимчасовий місцевий обіг шкільними математиками і названа на честь Ю.П. Крупенича, першого директора Трудолюбівської школи. За кожен правильний розв’язок, участь в іграх, конкурсах діти одержували кру. Зароблені кошти в кінці робочого дня скрупульозно підраховувалися та, як і годиться,  зберігалися в банку, чекали можливості використання їх за призначенням. Всього було видано 2580 кру.

Фінальний захід тижня – аукціон. Валентина Миколаївна підготувала 157 цікавих лотів: це креслярське приладдя, підказка вчителя на контрольній роботі, бал з математики, година гри в комп’ютерному класі, вранішня кава, право спалити «муки творчості» та інші. Публічні торги велися жваво, майже кожен юний покупець виробив свою тактику і придбав собі бажаний лот. Найдорожчі придбання – вранішня кава (171 кру) та урок фізкультури за 143 кру. І навіть ті, хто мав зовсім маленький вклад, не залишився без заохочувального сувеніра.

Валентина Миколаївна, як справжній професіонал і організатор тижня, присвяченого складній і цікавій науці, досягла своєї головної мети: зацікавити предметом, урізноманітни власну роботу і подарувати задоволення дітям. Протягом тижня «рахунки у банку» відкрили 104 «клієнти», в той час як у школі навчається 127 учнів, їхня пізнавальна діяльність підвищилась, зріс інтерес до предмета, а значить – поглибились знання і вдосконалились практичні навички.

Для колег-вчителів теж була хороша нагода повчитися, побачити якісну діяльність вчителя, запозичити цікаві форми чи методи роботи.

 Тетяна Шелюг,

вчитель зарубіжної літератури Трудолюбівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Переглядів: 185 | Додав: mirgvo9629 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Новини відділу освіти
[19.09.2016]
Окружні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості (0)
[16.09.2016]
Юні туристи з Декабристів (0)
[12.09.2016]
Інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи (0)
[12.09.2016]
Районні змагання із спортивного орієнтування на місцевості (0)
Останній доданий фотоальбом
Палац культури курорту Миргород
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Design by AleksKan