Неділя, 12.05.2024, 10:15
Освіта Миргородщини
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

До нас заходили
счетчик посещений
відвідувачів

Головна » 2013 » Грудень » 12 » СТИМУЛЮВАННЯ ПІДВИЩЕННЯ ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ, СТВОРЕННЯ НОВИХ РОБОЧИХ МІСЦЬ, ЗАВДАННЯ І ПЕРСПЕКТИВИ НА 2014 РІК
22:23
СТИМУЛЮВАННЯ ПІДВИЩЕННЯ ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ, СТВОРЕННЯ НОВИХ РОБОЧИХ МІСЦЬ, ЗАВДАННЯ І ПЕРСПЕКТИВИ НА 2014 РІК

В рамках реалізації завдань Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць 12 грудня 2013р. у Миргородському міськрайонному центрі зайнятості був проведений круглий стіл на тему: "Стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць, завдання і перспективи на 2014рік".

На засіданні круглого столу були присутні начальник відділу економічного прогнозування Миргородської міської ради Гречуха О.В., начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Миргородської РДА Мантула Т.М., головний державний інспектор Територіальної Державної інспекції з питань праці у Полтавській області Гармаш С.М., заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Миргородської міської ради Тимкова В.М., заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Миргородської РДА Шевченко О.І.

Зі вступним словом до присутніх звернулася заступник директора Миргородського МРЦЗ Лаптійчук Л.М., яка зазначила, що питання зайнятості - це одне із головних питань політики та економіки. За 11 місяців поточного року за нашою допомогою отримали роботу 2412 осіб (на 4,5% більше, ніж  за 11 міс. 2012 р.).  Місія спеціалістів центру зайнятості полягає не лише в тому, аби допомогти людям знаходити роботу, а й спрямована на стимулювання розвитку підприємництва. Так, з початку року 30 безробітних започаткувало власну справу, 8 з яких – це жителі села. Проводиться активна робота в напрямку детінізації трудових відносин  шляхом компенсації роботодавцям витрат в розмірі ЄСВ при умові працевлаштування осіб, які потребують додаткових гарантій зайнятості. З початку року проводиться компенсація ЄСВ за 8 осіб. Дієвою формою легалізації зайнятості є організація тимчасової зайнятості населення, в тому числі і громадських робіт. З 01 січня 2013 року запроваджено паритетне співфінансування громадських робіт.

Начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Миргородської РДА Мантула Т.М. розповіла про системну роботу щодо забезпечення реалізації в районі державної політики у сфері зайнятості населення, підвищення конкурентоспроможності робочої сили і продуктивності праці. Більш детально Тетяна Мантула зупинилася на питаннях щодо збереження існуючих робочих місць та створення нових акцентуючи увагу присутніх на можливостях, які з’явилися у роботодавців у зв’язку з прийняттям Закону України «Про стимулювання інвестиційної діяльності у пріоритетних галузях економіки з метою створення нових робочих місць».

Начальник відділу економічного прогнозування Миргородської міської ради Гречуха О.В. представила на розгляд присутніх заходи щодо підвищення інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності міста у 2014році. У своєму виступі Оксана Вікторівна більш детально зупинилася на тих інвестиційних проектах, реалізація яких передбачає створення нових робочих місць.

Головний державний інспектор Територіальної Державної інспекції з питань праці у Полтавській області Гармаш С.М. розповіла про роботу, яка проводиться в регіоні з питань легалізації зайнятості населення, своєчасності виплати заробітної плати та забезпечення норм трудового законодавства щодо працевлаштування молоді, інвалідів та інших пільгових категорій громадян.

Представники управління праці та соціального захисту населення проаналізували ситуацію на ринку праці міста та району. При цьому особливу увагу звернули на необхідність збереження в нинішній ситуації існуючих робочих місць, вирішення питання стимулювання соціально-відповідального бізнесу та легалізації тіньової занятості населення.

Із заключним словом виступила начальник відділу взаємодії з роботодавцями Тишковець Н.К., яка подякувала всім присутнім за плідну співпрацю і має надію що при формуванні бюджетів усіх рівнів на 2014 рік буде передбачено видатки для організації територіальними громадами громадських робіт за участі безробітних та будуть реалізовані інвестиційні проекти, в яких передбачається створення нових робочих місць з гідним рівнем умов праці та її оплати.

Усі учасники круглого столу зійшлися на думці щодо подальшої співпраці всіх гілок влади в напрямку збереження існуючих та створення нових робочих місць.


Переглядів: 352 | Додав: mirgvo9629 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Новини відділу освіти
[19.09.2016]
Окружні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості (0)
[16.09.2016]
Юні туристи з Декабристів (0)
[12.09.2016]
Інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи (0)
[12.09.2016]
Районні змагання із спортивного орієнтування на місцевості (0)
Останній доданий фотоальбом
Палац культури курорту Миргород
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Design by AleksKan