П`ятниця, 10.05.2024, 03:42
Освіта Миргородщини
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

До нас заходили
счетчик посещений
відвідувачів

Головна » 2014 » Лютий » 4 » ЩОТИЖНЕВА НАРАДА У ГОЛОВИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
23:42
ЩОТИЖНЕВА НАРАДА У ГОЛОВИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

03 лютого 2014 року на щотижневій нараді, яку провів голова райдержадміністрації Олександр Волошко, за участю керівників управлінь, відділів райдержадміністрації, установ та організацій району розглядалися питання про забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування населення району, розвитку інфраструктури закладів охорони здоров’я, в тому числі у напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань, виконання завдань Президента України щодо підтримки материнства і дитинства в районі, стан виконання судових рішень щодо стягнення заборгованості по заробітній платі, внесках до Пенсійного фонду та податків з підприємств, установ, організацій районного підпорядкування протягом 2013 року.

Впровадження медичної реформи – важливий крок у забезпеченні якісних умов життя населення, надання своєчасних медичних послуг незалежно від того, де проживає людина: в місті чи в маленькому селі. Саме на це націлює нас Президент України В.Ф.Янукович в соціальних ініціативах.

Як поінформувала головний лікар КЗ «Миргородський центр первинної медико-санітарної допомоги» Лілія Павленко медичне обслуговування міста та району забезпечують 13 амбулаторій ЗПСМ, 29 фельдшерсько-акушерських пунктів, 1 медичний пункт. Є певні проблеми з кадровим забезпеченням сільських амбулаторій та ФАПів.

Профілактичні заходи спрямовані на боротьбу з найбільш розповсюдженими та небезпечними захворюваннями, насамперед онкологічними.

Протягом 2013 року виявлено патології та взято на диспансерний облік – 2984 чол. Виявлених онкологічних захворювань більше в порівнянні з 2012 роком – 650 проти 630. Занедбаних онковипадків – 58 проти 57 ( 22% проти 26,4%) за аналогічний період минулого року. Причини занедбаності – пізнє звернення за медичною допомогою, великий відсоток людей похилого віку, складність діагностики.

З метою виявлення онкопатології легень проведено 5856 рентгенографій та скопій ОГК, 26602 флюорографій.

За інформацією заступника головного лікаря центральної районної лікарні Лариси Наумової в лікарні активно впроваджуються сучасні малоінвазивні методи лікування, діє лапароскопічна установка. З введенням комп’ютерного томографа покращилась діагностика онкологічних хвороб, травматичних та інсультгематом. 70% хворих з гематомами головного мозку, які в області діагностовано, в м. Миргороді прооперовані і повернуті до повноцінного життя.

На благодійні кошти в сумі 67 тис. грн. придбано мобільний рентгенапарат, який дає можливість виконувати рентгенобстеження в операційній, реанімації та в інших стаціонарних відділеннях.

Для надання онкологічної допомоги населенню району в районній лікарні працює два лікаря онколога вищої категорії, до питань онкологічної допомоги долучаються районні фахівці.

В лікарні працює денний стаціонар на 10 ліжок та паліативне відділення для онкологічних хворих на 10 ліжок.

Проведено поточний ремонт паліативного відділення та відділення денного стаціонару за кошти спонсорів.

В районі забезпечено виконання стандартів діагностики онкологічної патології в лікувально – профілактичних закладах первинної медико- санітарної допомоги населенню.

У процесі роботи виникають проблеми в зв’язку з недостатнім забезпеченням обладнанням, в тому числі цифровим флюорографом, цифровим мамографом для виявлення утворень молочної залози.

Підбиваючи підсумки обговорення, голова райдержадміністрації Олександр Волошко звернув увагу присутніх на актуальність питань, що були розглянуті в ході наради, та зазначив на необхідності подальшої роботи щодо реалізації у районі завдань по забезпеченню доступності медичної допомоги та медичного обслуговування населення району, розвитку інфраструктури закладів охорони здоров’я, в тому числі у напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань.



Переглядів: 351 | Додав: mirgvo9629 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Новини відділу освіти
[19.09.2016]
Окружні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості (0)
[16.09.2016]
Юні туристи з Декабристів (0)
[12.09.2016]
Інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи (0)
[12.09.2016]
Районні змагання із спортивного орієнтування на місцевості (0)
Останній доданий фотоальбом
Палац культури курорту Миргород
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Design by AleksKan