П`ятниця, 10.05.2024, 13:14
Освіта Миргородщини
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

До нас заходили
счетчик посещений
відвідувачів

Головна » 2013 » Листопад » 8 » СЕМІНАР - НАРАДА З ФАХІВЦЯМИ ІЗ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ
14:43
СЕМІНАР - НАРАДА З ФАХІВЦЯМИ ІЗ СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ

Якісні, доступні і результативні соціальні послуги для сім'ї з дітьми - таке завдання ставить Президент України. Адже тільки якісні послуги фахівця соціальної роботи можуть допомогти сім'ї з дитиною подолати життєві складнощі, вберегти сім'ю від соціальних ризиків, зберегти для дитини батьків.

Тому з метою вдосконалення роботи фахівців із соціальної роботи 06 листопада 2013 року в актовій залі районної ради Миргородським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено нараду- семінар.

Директор Центру Н.В.Міщенко акцентувала увагу присутніх на тому, що фактично – фахівець із соціальної роботи це на 80% менеджер, який залучає ресурси місцевої громади на вирішення проблем конкретної сім’ї, діагност сімейних проблем, тобто вміє правильно діагностувати проблематику складних життєвих обставин сім’ї, координатор діяльності максимально можливих державних та недержавних суб’єктів соціальної роботи, що залучаються в інтересах сім’ї з дитиною; це спеціаліст, який може дати фахові рекомендації на психологічну, педагогічну, правову тематику. Сьогодні фахівець із соціальної роботи у нашому районі  це найбільш поінформований спеціаліст у місцевій громаді щодо можливої підтримки та допомоги вразливим категоріям населення та родинам у складних життєвих обставинах щодо діяльності мережі сервісів та окремих спеціалістів за тими чи іншими соціальними питаннями. Однак слід зазначити, що рівень практичних навичок надання соціальних послуг фахівця із соціальної роботи потребує постійного вдосконалення.

Учасники зібрання розглянули ряд питань, а саме:  алгоритм роботи фахівця із соціальної роботи, моніторинг діяльності фахівців із соціальної роботи та джерела їхнього розрахунку, оцінка якості соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю  фахівців із соціальної роботи, соціальний супровід та документування роботи справ соціального супроводу сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Увагу присутніх було зосереджено на нормативно-законодавчій базі.

Наголошено на тому, що у рамках реалізації завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних і освітніх потреб нацменшин особливої актуальності набувають питання виявлення та охоплення соціальними послугами ромських сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, проведення роботи щодо збільшення кількості дітей ромської національності віком від трьох до шести років, які відвідують дошкільні навчальні заклади, посилення контролю за відвідуванням учнями ромської національності загальноосвітніх навчальних закладів

Головним спеціалістом Магльованою С.В. розглянуто робочі питання, зокрема, щодо складання плану роботи на грудень 2013 р., проведення заходів в рамках акції «16 днів проти насильства», до Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом та до Дня інвалідів.

За результатами розглянутих питань порядку денного прийнято відповідні рішення.

Переглядів: 418 | Додав: mirgvo9629 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Новини відділу освіти
[19.09.2016]
Окружні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості (0)
[16.09.2016]
Юні туристи з Декабристів (0)
[12.09.2016]
Інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи (0)
[12.09.2016]
Районні змагання із спортивного орієнтування на місцевості (0)
Останній доданий фотоальбом
Палац культури курорту Миргород
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Design by AleksKan