Неділя, 12.05.2024, 06:59
Освіта Миргородщини
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

До нас заходили
счетчик посещений
відвідувачів

Головна » 2013 » Грудень » 12 » РОБОТА Є У ТОГО, ХТО БАЖАЄ ПРАЦЮВАТИ
22:18
РОБОТА Є У ТОГО, ХТО БАЖАЄ ПРАЦЮВАТИ

На сьогоднішній день доводиться констатувати, що рівень безробіття в нашій країні все ще залишається високим. Відсутність вакансій відчувається і в столиці, і в обласних центрах. Та найгостріше проблема стоїть у невеличких містах і селах. Громадяни, втративши надію працевлаштуватися за місцем проживання, виїжджають до інших міст, або навіть держав. Аби Україна вже найближчим часом не перетворилася на країну трудових мігрантів, Уряд на виконання соціальних ініціатив Президента розробив комплексну стратегію по сприянню ефективній зайнятості населення шляхом стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць, розвитку підприємницької ініціативи громадян, посиленню конкурентоспроможності українців на ринку праці.

 

До реалізації поставлених цілей активно долучилася Миргородщина, створивши власну Програму зайнятості населення району до 2017 року, про реалізацію якої йшлося на щотижневій нараді у голови райдержадміністрації. Першим позитивним результатом реалізації програми є те, що кількість безробітних, котрі стали на облік до Миргородського міськрайонного центру зайнятості в поточному році, дещо зменшилася в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

-  Програма розроблена, виходячи з основних параметрів економічного розвитку району на 2013 — 2017 роки і враховує динаміку процесів, що відбуваються на ринку праці району, результати опитувань провідних підприємств і організацій щодо перспектив їх розвитку на 2013 — 2017 роки, пропозиції галузевих відділів райдержадміністрації, профспілок та роботодавців, - пояснює начальник управління праці та соціального захисту населення Миргородської райдержадміністрації Валентина Іванова. - Програмою зайнятості Миргородського району передбачено на 2013 рік створити 300 нових робочих місць. Станом на 9 грудня, згідно даних моніторингу, було відкрито 180 вакансій. Із них 90 для найманих працівників у фізичних осіб-підприємців, 14 для найманих працівників у юридичних осіб та 76 для фізичних осіб підприємців.

Та варіантом для тих, хто не може знайти роботу, є не лише влаштування на уже існуюче робоче місце. Для найрішучіших та найкреативніших існує можливість відкриття власної справи, з чим теж допоможуть у Державній службі зайнятості. За словами директора Миргородського міськрайонного Центру зайнятості Ірини Соломахи, за поточний рік одноразова допомога по безробіттю для організації підприємницької діяльності надана восьми клієнтам Центру. Усе, що потрібно для старту, пояснює Ірина Соломаха, – хороша ідея та грамотний бізнес-план. Юридичні консультації, а також практичні поради нададуть спеціалісти Центру.

Шанси громадян працевлаштуватися зростають після підвищення їхньої професійної кваліфікації. Так за поточний рік Центром зайнятості на профнавчання направлено 329 осіб. До організації професійного навчання у міжсезонний період були залучені й роботодавці: АОПП «Великосорочинське», ДП ДКЗ № 62, ТОВ АФ «Миргородська», АФ «Зоря-Агро» та інші.

У зв’язку з великою увагою держави до проблем людей з обмеженими функціональними можливостями, для цієї категорії громадян передбачені особливі умови працевлаштування.

- Протягом  11 місяців 2013 року на обліку в  Службі зайнятості перебувало  24 особи з інвалідністю. Працевлаштована за цей час 21 особа з інвалідністю, з них 17 осіб мали статус безробітних. У січні – листопаді 2013 року за направленням Служби зайнятості з гарантією подальшого працевлаштування проходили професійне навчання 6 чоловік з числа осіб з обмеженими фізичними можливостями, - розповіла Ірина Соломаха.

Розповідати про ті перспективи, що відкриває перед громадянами співпраця з державною Службою зайнятості, можна ще багато. Та резюмувати хочеться так: робота завжди є у того, хто хоче працювати. Тому не варто впадати у відчай, та вдаватися до крайнощів, шукаючи щасливої долі за кордоном. Краще ще раз переглянути та зважити ті можливості, які відкриває перед вами ваша держава.


Переглядів: 353 | Додав: mirgvo9629 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Новини відділу освіти
[19.09.2016]
Окружні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості (0)
[16.09.2016]
Юні туристи з Декабристів (0)
[12.09.2016]
Інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи (0)
[12.09.2016]
Районні змагання із спортивного орієнтування на місцевості (0)
Останній доданий фотоальбом
Палац культури курорту Миргород
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Design by AleksKan