Неділя, 12.05.2024, 05:43
Освіта Миргородщини
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

До нас заходили
счетчик посещений
відвідувачів

Головна » 2012 » Травень » 16 » Регіональна естафета «Нові горизонти української школи» крокує по області
17:54
Регіональна естафета «Нові горизонти української школи» крокує по області

На виконання наказу Головного управління освіти і науки «Про проведення регіональної естафети педагогічних інновацій» та з метою вивчення  та впровадження в практичну діяльність навчальних закладів інноваційних форм роботи, 17 квітня 2012 року відбулася творча зустріч із делегацією освітян Лубенського району. Начальник відділу освіти Миргородської райдержадміністрації Сніцерєв С.Ю. ознайомив гостей із перспективою розвитку освіти та пріоритетними напрямками роботи загальноосвітніх навчальних закладів району. Гостей щиро привітав заступник голови райдержадміністрації Данилевський С.М., голова організації профспілки працівників освіти і науки Прокопенко В.М.

У програмі обміну досвідом роботи районів відбулося знайомство із «Школою здоров’я», яка створена на базі Комишнянської школи. Творча презентація проекту «У здоровому тілі – здоровий дух», учасниками якого були учні 1 -11класів, захопила присутніх рівнем дослідження школярами екологічних проблем селища та масштабністю даного питання вцілому. Не залишаються байдужими учні до свого власного здоровя: акції, випуски плакатів та стіннівок, зустрічі із медичними працівниками , заняття спортом – є цьому підтвердження. У цьому навчальному році «Школа здоров’я» стала переможцем обласного етапу Всеукраїнського конкурсу – захисту сучасної моделі навчального закладу – Школи сприянню здоров’я. Побажаємо  успішного захисту шкільної моделі виховання на Всеукраїнському рівні.


Директор школи Павленко Н.М. презентувала досвіди роботи вчителів: Хазай Н.В., Пелих Р.В., Цись Т.В.,Микитенко С.В., учні яких є постійними переможцями районних та обласних предметних олімпіад. У школі створені секції районного наукового товариства Малої академії наук. Особливо результативно працює секція «Світової літератури», яку очолює Усик І.М.

Значна увага в Комишнянській школі приділяється позакласній гуртковій роботі. Делегації з великим задоволенням відвідали виставки робіт гуртківців, серед яких: українська вишивка, робота з соломкою, вироби з солоного тіста, з сухого матеріалу, з пластиліну. Особливе враження справила творча виставка з бісероплетіння (вироби з бісеру, ручне ткацтво) вчителя образотворчого мистецтва Олексенко С.О. та членів гуртка.

Практичний психолог школи Рудич О.О. ознайомила із перспективою впровадження проекту «Відновні практики в школах. Шкільна служба порозуміння»

Зуївцівська школа відома в районі своїми досягненнями в туристсько-краєзнавчій роботі. Цікаве спілкування в цьому напрямку відбулося між делегаціями.

Естафета крокує регіонами області. Поїздка делегації нашого району до колег Кременчуцького району – наступний її етап. До складу делегації входили: начальник відділу освіти Сніцерєв С.Ю.,завідуюча методичним кабінетом Довгаль О.М.,голова районної організації профспілки працівників освіти і науки Прокопенко В.М., методист методичного кабінету Бруцька Л.М.


 Чітко та цілеспрямовано спланували зустріч із колегами освітяни Кременчуцького району. Знайомство відбулося в Піщанській гімназії, яка має має певні досягнення в напрямку інноваційних технологій. Із вступним словом до присутніх звернувся заступник голови районної державної адміністрації, начальник відділу освіти, які презентували діяльність навчальних закладів району через вплив навчального середовища на формування художньо - естетичних  цінностей педагогічних працівників та учнів.

Шкільна служба порозуміння, яка діє в  Піщанській гімназії,  має великий досвід по впровадженню  даного проекту. Практичний психолог охоче ознайомила нас із методикою проведення  тренінгів по медіації, анкетуванню та  продемонструвала фрагмент конкретного заняття, поділилася власними напрацюваннями. Заплановано заходи щодо подальшої співпраці в цьому напрямку між районами.


У Кременчуцькому районі працюють навчальні заклади нового типу. В одному з них нам довелося побувати, це Омельницький НВК: «ліцей – інтернат - дошкільний  навчальний заклад», з профільним навчанням і допрофільною підготовкою, що забезпечує здобуття освіти понад державний освітній стандарт, здійснює науково – практичну підготовку здібної обдарованої учнівської молоді. Славні традиції має цей заклад, який є членом навчально – наукового комплексу «Перспектива». Починаючи з 2004 року,  в Омельницькому НВК проводяться Всеукраїнські та Міжнародні науко-

во - практичні конференції, регіональні семінари – практикуми. З 2005 року цей заклад став аграрним ліцеєм. І саме це спонукало створити музей хліба. Незабутні враження залишилися в гостей від цієї святої кімнати, адже хліб - найдорожчій витвір розуму, людських рук та праці.

 «Виховання національно – патріотичної духовності у дітей дошкільного віку» - напрямок роботи  дошкільного підрозділу Омельницького НВК. Чудові умови створені  для навчання та виховання дітей дошкільного віку. З ініціативи творчої групи «Берегиня», з  метою відродження народних традицій та звичаїв рідного краю, формування національної свідомості, духовності  та виховання національно – патріотичних почуттів було створено «Українську світлицю».


Впровадження інформаційно – комунікативних технологій – це пріоритетний напрямок діяльності педагогічного колективу Садківського загальноосвітнього навчального закладу. На базі цього закладу було підведено підсумки роботи по обміну досвідом між районами.

 Сподіваємось, що у результаті таких естафет, якість надання освітніх послуг у Полтавській області підвищиться, а ті мости, які будуються між районами будуть сприяти налагодженню ефективної комунікації.

Під час нашого перебування на Кременчуччині, в селі Піски, навколо школи проводилася акція закладання парку Слави, до якої ми із задоволенням приєдналися.

Сподіваємось, що стрункі берізки будуть зростати як символ подальшої співдружності між районами, про що йшлося під час зустрічі.
Переглядів: 449 | Додав: Medardus | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Новини відділу освіти
[19.09.2016]
Окружні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості (0)
[16.09.2016]
Юні туристи з Декабристів (0)
[12.09.2016]
Інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи (0)
[12.09.2016]
Районні змагання із спортивного орієнтування на місцевості (0)
Останній доданий фотоальбом
Палац культури курорту Миргород
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Design by AleksKan