П`ятниця, 10.05.2024, 18:42
Освіта Миргородщини
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

До нас заходили
счетчик посещений
відвідувачів

Головна » 2013 » Жовтень » 9 » РЕАЛІЗАЦІЯ В РАЙОНІ НОВИХ СОЦІАЛЬНИХ ІНІЦІАТИВ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ЩОДО ВСЕБІЧНОГО РОЗВИТКУ КОЖНОЇ ДИТИНИ
22:35
РЕАЛІЗАЦІЯ В РАЙОНІ НОВИХ СОЦІАЛЬНИХ ІНІЦІАТИВ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ЩОДО ВСЕБІЧНОГО РОЗВИТКУ КОЖНОЇ ДИТИНИ
 

На розширеному засіданні Уряду Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ проголосив нові соціальні ініціативи, спрямовані на захист дітей. Сьогодні перед владою стоїть питання вироблення стратегії розвитку держави – її майбутнього. Яким виросте молоде покоління, такою буде наша держава.

У рамках цих завдань та реалізації обласного проекту «Полтавщина - дітям» 7 жовтня 2013 року голова райдержадміністрації О.ВОЛОШКО провів щотижневу нараду, де основним розглядалося питання реалізації в районі ініціатив Президента України щодо всебічного розвитку кожної дитини.

Інформуючи з даного питання заступник голови райдержадміністрації С.ДАНИЛЕВСЬКИЙ наголосив, що соціальні ініціативи Президента України «Кожній дитині – всебічний розвиток» реалізуються в декількох напрямках: забезпечення доступу до дошкільної освіти, оздоровлення дітей, модернізація спортивних майданчиків, розвиток творчих здібностей, забезпечення дітей з особливими потребами засобами реабілітації.

У районі забезпечено функціонування 22 дошкільних навчальних закладів: 17 дитсадків та 5 навчально-виховних комплексів. У них виховується 561 дитина, що становить 42% від загальної кількості дітей цього віку (1546).

Відповідно до освітніх потреб населення у 2013 році проведено реорганізацію Біликівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Біликівського дошкільного навчального закладу «Пролісок» в Біликівський навчально-виховний комплекс, Декабристівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Великобайрацького дошкільного навчального закладу «Чебурашка» в Декабристівський навчально-виховний комплекс, що дало змогу охопити дошкільною освітою не лише старших дошкільників, а й дітей віком від 3-х років.

19 вересня 2013 року рішенням 33 сесії 6 скликання Великосорочинської сільської ради було відкрито додаткову (четверту) групу у Великосорочинському дошкільному навчальному закладі «Ластівка», що дасть змогу частково задовольнити потребу населення в доступі до дошкільної освіти.

У районі організовано роботу по пошуку, підтримці, розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді. Так, з метою виконання заходів Комплексної Програми розвитку освіти на 2011-2015 роки «Від творчого вчителя до обдарованої дитини» в районі активізувалася робота шкільних наукових товариств, участь школярів у інтелектуальних змаганнях та конкурсах, дві школи працюють над впровадженням довгострокових проектів «Обдарована дитина». Вчителі району постійно працюють над розвитком творчих здібностей школярів, як результат їх активна участь у Всеукраїнських предметних олімпіадах: у шкільних предметних олімпіадах взяли участь 4230 учнів (багато учнів беруть участь у декількох олімпіадах), у районних - 638 учнів. Ефективний відсоток становить 39,9 %.

Результативно виступили школярі на обласних олімпіадах, виборовши 11 призових місць. В обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН четверо школярів вибороли чотири призових місця.

З метою забезпечення можливості для розвитку всебічних здібностей у дітей у районі функціонують станції юних туристів та юних натуралістів. Мережа гуртків станції юних туристів складається з 40 гуртків спортивного та краєзнавчого спрямування, які відвідують понад 700 школярів. Станція юних натуралістів має 39 гуртків, де навчаються 750 дітей. Додаткову позашкільну освіту здобувають 1450 учнів (58%). Гуртки позашкільних закладів працюють у всіх загальноосвітніх закладах. При Миргородському районному будинку культури діють дитячі колективи: хореографічна студія «Перлина», театральна студія «Пластилін», вокальні студії «Світанок» та «Тріумф», працює дві музичні школи.

Суттєвим елементом гармонійного виховання дитини є фізична культура і спорт. На створення умов для фізичного виховання і спорту в усіх навчальних закладах району до початку нового навчального року реконструйовано та поновлено ігрові і спортивні майданчики. Питання введення додаткових годин рухової активності вирішується за рахунок факультативних, секційних занять, рухливих ігор під час перерви у навчальних заняттях.

Популяризація здорового способу життя серед дітей та підлітків району є одним з пріоритетних напрямків діяльності. І значною мірою цьому сприяє робота дитячо-юнацької спортивної школи «Колос», в якій навчається 219 учнів, з відділеннями у Ромодані, Великих Сорочинцях, Попівці, Комишні, Дібрівці, Гаркушинцях, Трудолюбі. Всі відділення ДЮСШ повноцінно забезпечуються спортивним інвентарем, спортивною формою за рахунок коштів районного бюджету. Відчутну допомогу надають керівники сільгосппідприємств.

На належному рівні проведено оздоровлення дітей влітку 2013 року.

Підбиваючи підсумки обговорення питання порядку денного голова райдержадміністрації О.ВОЛОШКО підкреслив, що сприяння формуванню здорового способу життя, лікування дітей, які цього потребують, забезпечення дітей з особливими потребами, створення умов для їх повноцінного розвитку - це і є справжня турбота про наших дітей, які завтра будуть формувати майбутнє України. Це ті завдання, які сьогодні ставить Президент України В.ЯНУКОВИЧ перед владою на місцях.

Переглядів: 382 | Додав: mirgvo9629 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Новини відділу освіти
[19.09.2016]
Окружні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості (0)
[16.09.2016]
Юні туристи з Декабристів (0)
[12.09.2016]
Інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи (0)
[12.09.2016]
Районні змагання із спортивного орієнтування на місцевості (0)
Останній доданий фотоальбом
Палац культури курорту Миргород
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Design by AleksKan