Субота, 11.05.2024, 21:01
Освіта Миргородщини
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

До нас заходили
счетчик посещений
відвідувачів

Головна » 2013 » Вересень » 4 » ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ РЕАЛІЗАЦІЇ СОЦІАЛЬНИХ ІНІЦІАТИВ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
12:30
ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ РЕАЛІЗАЦІЇ СОЦІАЛЬНИХ ІНІЦІАТИВ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Здатність держави дбати про тих, хто не може самостійно впоратися з життєвими проблемами завжди була ознакою розвинутого і самодостатнього суспільства. Саме тому Президентом України Віктором Януковичем було проголошено нові соціальні ініціативи, основною метою яких стало збереження родинних стосунків, забезпечення виховання дітей з особливими потребами в сім’ях, розвиток мережі дошкільної освіти, підтримка обдарованих дітей. Саме на реалізації цих позицій зосереджена увага і місцевого керівництва на Миргородщині.

В контексті реалізації соціальних ініціатив Президента України 2 вересня 2013 року провів нараду заступник голови райдержадміністрації С.М.Данилевський за участю керівників структурних підрозділів райдержадміністрації гуманітарної та соціальної сфери.

Популяризація здорового способу життя серед дітей та підлітків району є одним з пріоритетних напрямків діяльності. І значною мірою цьому сприяє робота дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» з відділеннями у Ромодані, Великих Сорочинцях, Попівці, Комишні, Дібрівці, Гаркушинцях, Трудолюбі. Гирьовий спорт, боротьба вільна, самбо, дзюдо, сумо, футбол, легка атлетика – у всіх цих видах спорту наші юні спортсмени мають вагомі здобутки не лише на всеукраїнських, а й світових змаганнях. Всі відділення ДЮСШ повноцінно забезпечуються спортивним інвентарем, спортивною формою за рахунок коштів районного бюджету. Відчутну допомогу надають «Агротех-Гарантія» (керівник Троцько О.М.), ПОСП «Батьківщина» (керівник Віташ М.С), АОПП «Великосорочинське (керівник Харченко М.І.), ТОВ «Савинці» (керівник Ситник Т.М.).

Відповідно до районної програми «Школа здоров’я» на 2011 – 2015 роки на оплату путівок для оздоровлення в позаміських закладах оздоровлення та відпочинку з районного бюджету було виділено 45 та додатково 25 тис. грн. Загалом за кошти державного, обласного та районного бюджетів відпочинковими та оздоровчими послугами охоплено понад 50% дітей шкільного віку.

Однією з соціальних ініціатив Президента України  «Діти – майбутнє України» є розвиток дошкільної освіти. У районі функціонує 17 дошкільних навчальних закладів та 5 дошкільних підрозділів навчально-виховних комплексів, у яких виховується понад 570 дітей, з них 140 дітей п’ятирічного віку, що складає 59% від їх загальної чисельності. З 1 вересня дошкільні заклади у селах Великий Байрак та Білики увійшли до складу створених НВК.

2013-2014 навчальний рік в районі розпочався у 15 ЗОШ І-ІІІ ступенів, 5 НВК та 1 ЗОШ І-ІІ ступенів, в яких здобуватимуть освіту 2450 учнів. До перших класів прийшло 210 учнів, до десятих – 220.

У районі стовідсотково забезпечено підвіз учнів, який обслуговується 16 шкільними автобусами. Напередодні нового навчального року автобусний парк збільшився на дві одиниці.

У рамках проголошеного Президентом України Року дитячої творчості проводиться робота щодо підтримки  обдарованих, талановитих дітей. У районі протягом шести років діє цільова програма «Від творчого вчителя до обдарованої дитини». У 2012-2013 навчальному році учні брали участь у різноманітних конкурсах, олімпіадах, інтелектуальних змаганнях: 11 учнів стали призерами ІІІ етапу Всеукраїнських предметних олімпіад.

Активізувалася робота районного наукового товариства. В І (районному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів наукового товариства «Мала академія наук» взяли участь 36 школярів із 17 шкіл району. Для участі в ІІ (обласному) етапі конкурсу науково-дослідницьких робіт були направлені 14 робіт переможців. Призерами обласного конкурсу стали 4 учні.

Проводиться робота щодо  збільшення кількості дітей, які охоплені позашкільними навчальними закладами. У районі позашкільну освіту надають станції юних туристів та юних натуралістів. Мережа гуртків станції юних туристів  складається з 40 гуртків спортивного та краєзнавчого спрямування, які відвідують понад 700 школярів, станція юних натуралістів має 39 гуртків, де навчаються 750 дітей.

При Миргородському районному будинку культури діють дитячі колективи: хореографічна студія «Перлина», театральна студія «Пластилін», вокальні студії «Світанок» та «Тріумф».

Працівниками дитячих музичних шкіл району організовувалися огляди молодих талантів з метою відбору для навчання у дитячих музичних школах найобдарованіших дітей з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Пільгам на безкоштовне навчання користуються діти із багатодітних сімей, діти з малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти-сироти і діти позбавлені батьківського піклування. На даний час у дитячих музичних школах району навчається 1 дитина-сирота та 3 дитини, які позбавлені батьківського піклування, всього учнів – 148.

Однією з форм роботи є створення «Шкільних служб порозуміння». Цей проект існує в нашому районі вже 2 роки. Метою його є профілактика правопорушень та розв’язання конфліктних ситуацій в учнівському середовищі.

Зважаючи на те, що забезпеченість закладів комп’ютерною технікою за останні роки значно покращилася, в закладах освіти використовується 357 сучасних комп’ютерів.      Усі загальноосвітні навчальні заклади І-ІІІ ступенів забезпечені навчальними комп'ютерними комплексами. Це дає можливість поширення інтернет-технологій у шкільній освіті. 100 відсотків шкіл району мають власні сайти.

Значна увага приділяється підвищенню якості життя сімей з дітьми. Зокрема, збільшення державної допомоги малозабезпеченим сім’ям, шляхом підвищення розміру рівня забезпечення для дітей, які виховуються в малозабезпечених сім’ях з 1 липня 2013 року з 75 відсотків до 80 відсотків, з 1 жовтня 2013 року з 80 відсотків до 90 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Це дозволило  вже з 1 липня поточного року підвищити розмір допомоги в середньому на 60 грн. на кожну дитину, а з 1 жовтня  це підвищення буде становити 180 грн. на кожну дитину

Збільшено надбавки на догляд за дитиною-інвалідом підгрупи А (з найтяжчим ступенем функціональних обмежень). Соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам отримує  237 осіб, сума нарахувань з початку року склала  2,1 млн. грн. Збільшено на 894 грн. щомісячний розмір соціальної допомоги для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, над якими встановлено опіку та піклування, які водночас є інвалідами.

У районі створено дитячий будинок сімейного типу, де проживають п’ятеро дітей, під опіку/піклування влаштовано 8 дітей, які набули статусу дитини-сироти чи дитини, позбавлену батьківського піклування, одна дитина усиновлена.

Кінцева мета ініціатив Глави держави – перехід до більш сучасної та комплексної моделі соціального забезпечення і захисту громадян, створення умов для добробуту сімей, які сьогодні є соціально вразливими.

У Миргородському районі працюють 15 фахівців соціальної роботи, до обов’язків яких входить виявлення, оцінка потреб, здійснення комплексного соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, надання допомоги в усуненні можливих проблем шляхом сприяння у працевлаштуванні, здобутті професії, освіті, лікуванні, соціальній реабілітації, сприяння у своєчасному одержанні державних соціальних допомог та послуг і т.п.. Соціальним супроводом охоплено  37 сімей (89 дітей).

На нараді були обговорені проблемні питання у діяльності структурних підрозділів.  Окреслено перспективи на майбутнє. Заступник голови райдержадміністрації Сергій Данилевський зазначив: «Робота кожного з вас є важливою для громади та району в цілому. Ми повинні працювати як єдиний механізм. Президент України Віктор Янукович наголошує на соціальному захисті кожного громадянина, кожної дитини незалежно від їх статусу, а це, безпосередньо, входить до наших функціональних обов’язків. Спільно ми повинні належним чином організувати виконання усіх соціальних ініціатив Глави держави».

Прес-служба райдержадміністрації


Переглядів: 420 | Додав: mirgvo9629 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Новини відділу освіти
[19.09.2016]
Окружні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості (0)
[16.09.2016]
Юні туристи з Декабристів (0)
[12.09.2016]
Інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи (0)
[12.09.2016]
Районні змагання із спортивного орієнтування на місцевості (0)
Останній доданий фотоальбом
Палац культури курорту Миргород
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Design by AleksKan