П`ятниця, 10.05.2024, 02:23
Освіта Миргородщини
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

До нас заходили
счетчик посещений
відвідувачів

Головна » 2013 » Листопад » 27 » ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ РОЗВИТКУ СПОРТИВНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ РАЙОНУ
13:13
ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ РОЗВИТКУ СПОРТИВНОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ РАЙОНУ

Президент України В.Янукович ставить перед владою неухильне завдання щодо оновлення застарілої спортивної бази загальноосвітніх шкіл та дошкільних закладів, покращення стану матеріально-технічної бази району, що сприятиме залученню дітей до занять фізичною культурою та спортом, а також популяризації здорового способу життя.

Про це йшлося на черговій оперативно-розпорядчій нараді у заступника голови райдержадміністрації С.Данилевського, де було наголошено, що популяризація здорового способу життя серед дітей та підлітків району є одним з пріоритетних напрямків діяльності. І значною мірою цьому сприяє робота дитячо-юнацької спортивної школи «Колос», в якій навчається 219 учнів, з відділеннями у Ромодані, Великих Сорочинцях, Попівці, Комишні, Дібрівці, Гаркушинцях, Трудолюбі. Всі відділення ДЮСШ повноцінно забезпечуються спортивним інвентарем, спортивною формою за рахунок коштів районного бюджету. Відчутну допомогу надають керівники сільгосппідприємств. На створення умов для фізичного виховання і спорту в усіх навчальних закладах району до початку нового навчального року реконструйовано та поновлено ігрові і спортивні майданчики.

Вихованці дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» досягають вагомих успіхів на всеукраїнських та світових змаганнях. Найбільші успіхи в дитячо-юнацькому футболі припадають саме на цей рік. Юні футболісти з Ромодану (тренер Клочко В.В.) вийшли у фінал дитячо-юнацької ліги області.

У 2013 році Миргородський район посів третє місце в обласному огляді-конкурсі по організації та проведенню Олімпійського дня. Команда «Олімпія» с.Савинці посіла перше місце в чемпіонаті Центральної ради ВФСТ «Колос» з футболу. До речі, за сприяння керівника господарства Т.М.Ситник та підтримки сільського голови О.В.Тищицького в с.Савинці в парковій зоні збудовано футбольне поле з якісним газоном.

За 9 місяців 2013 року проведено та взято участь у 60 спортивно-масових заходах. Спортсмени району, збірні команди взяли участь у 44 офіційних (включаючи зональні та фінальні) обласних спартакіадах, змаганнях та турнірах. Серед них: боротьба дзюдо, вільна  та самбо - 13, міні-футбол – 7, гирьовий спорт – 4.

В обласних змаганнях серед сільських, селищних рад на «Краще спортивне село України 2013 року» команда Хомутецької сільської ради посіла І місце і завоювала право захищати спортивну честь Полтавщини на Всеукраїнських змаганнях. Гордістю регіону є вихованці ДЮСШ «Колос» -  багаторазові призери та чемпіони світу з гирьового спорту.

На жаль, протягом 2013 року не забезпечено в достатньому обсязі фінансування заходів, пов’язаних із участю спортсменів збірних команд району з видів спорту в обласних, всеукраїнських та міжнародних турнірах, проведення районних спортивно-масових змагань серед дітей, молоді та ветеранів спорту. Тож є над чим працювати.

Інформуючи з даного питання головний спеціаліст сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації М.Ємельяненко зазначив, що у рамках виконання районної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2013 рік на проведення спортивних заходів з місцевого бюджету виділено кошти в сумі 15024, 8 грн.

Підбиваючи підсумки обговорення питання заступник голови райдержадміністрації зазначив, що фізична культура і спорт є суттєвим елементом гармонійного виховання дитини. Тож завдання влади – докласти всіх зусиль для розвитку спортивної інфраструктури району, створити належні умови для занять спортом у навчальних закладах.

Переглядів: 331 | Додав: mirgvo9629 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Новини відділу освіти
[19.09.2016]
Окружні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості (0)
[16.09.2016]
Юні туристи з Декабристів (0)
[12.09.2016]
Інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи (0)
[12.09.2016]
Районні змагання із спортивного орієнтування на місцевості (0)
Останній доданий фотоальбом
Палац культури курорту Миргород
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Design by AleksKan