Субота, 11.05.2024, 08:35
Освіта Миргородщини
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0

До нас заходили
счетчик посещений
відвідувачів

Головна » 2013 » Грудень » 17 » О. ВОЛОШКО: «САМЕ ВІД ТОГО, В ЯКИХ УМОВАХ ВИРОСТАЮТЬ ДІТИ, ЗАЛЕЖИТЬ ЇХ ДУХОВНИЙ І КУЛЬТУРНИЙ РОЗВИТОК"
16:34
О. ВОЛОШКО: «САМЕ ВІД ТОГО, В ЯКИХ УМОВАХ ВИРОСТАЮТЬ ДІТИ, ЗАЛЕЖИТЬ ЇХ ДУХОВНИЙ І КУЛЬТУРНИЙ РОЗВИТОК"


Проблема дитячої незахищеності найбільш гостро постає у нашій країні у зв’язку зі складною  економічною ситуацією. Тому центральним питанням чергової щотижневої наради у голови райдержадміністрації, що відбулася 16 грудня, стало виконання соціальної ініціативи Президента України по захисту дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Про результати здійсненої роботи у цьому напрямку доповідала начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Людмила Чорноморець.

Робота спеціалістів соціальних служб має бути спрямована на покращення життя дітей. З цією метою відповідними соціальними структурами райдержадміністрації та виконавчими комітетами сільських та селищних рад здійснюється постійний аналіз умов проживання і розвитку дітей у малозабезпечених сім’ях, а також дітей, що проживають у дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім’ях, під опікою чи піклуванням.

Усього станом на 15 грудня 2013 року на обліку служби у справах дітей перебуває 73 дитини, які є сиротами та позбавленими батьківського піклування. На рівні району здійснюється забезпечення й підтримка шкільного та позашкільного навчання цих дітей. Крім того, відбувається активна співпраця з міськрайонним центром зайнятості з метою планування майбутнього працевлаштування дітей, які з різних причин не мають батьків, та забезпечення їх робочими місцями.

Слід відзначити і роботу у напрямку забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. З цією метою рішенням сімнадцятої сесії шостого скликання Миргородської районної ради прийнято районну Програму «Забезпечення власним житлом дітей-сиріт  та дітей, позбавлених батьківського піклування у Миргородському районі на 2013-2015 роки», якою планується забезпечити до 2015 року 50 дітей-сиріт  та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа впорядкованим житлом. На обліку служби у справах дітей станом на 16.12.2013 перебуває 20 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, яких поставлено на квартирних облік рішеннями виконкомів сільських та селищних рад, за місцем їх походження. У разі особистого звернення зазначених осіб, вони будуть забезпечуватися впорядкованим житлом за кошти виконкомів сільських та селищних рад.

Іншим аспектом соціальної роботи є матеріальна підтримка будинків сімейного типу. На виконання  районної Програми «Забезпечення власним житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених  батьківського піклування у Миргородському районі на 2013-2015 роки» використано 9800 грн. на придбання двохярусних дитячих ліжок, комплектів постільної білизни, ковдр, покривал, подушок, рушників для дитячого будинку сімейного типу.

Закладами культури району проводяться численні заходи для всебічного розвитку та реалізації можливих талантів. Так, у центральній районній бібліотеці нещодавно відбувся круглий стіл, головним питанням якого стала підготовка дітей дошкільного віку до вступу у шкільне життя. У краєзнавчих музеях району регулярно організовуються екскурсії для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування на пільговій основі. Не слід забувати і про розвиток музичних здібностей. За результатами конкурсів, проведених за місцями проживання дітей 4 найбільш талановитих дітей з числа зазначених категорій мають змогу безкоштовно навчатися у музичних школах.

Підбиваючи підсумки обговорення питання голова райдержадміністрації О.Волошко зазначив, що Президент України, Уряд взяли високі зобов’язання щодо захисту прав дітей. І вже багато зрушень відбулося в цьому напрямку. В Україні збільшується матеріальна допомога сім’ям із хворими дітьми, дітьми-інвалідами, запроваджено соціальну підтримку сімей з дітьми, реформуються інтернатні заклади в центри з надання допомоги сім’ям з дітьми, центри реабілітації для дітей. Крім того запроваджується інклюзивна освіта, зростає кількість дитячих садків та позашкільних закладів. Слід пам’ятати: саме від того, в яких умовах виростають діти, залежить їх духовний і культурний розвиток, а відповідно до цього і розквіт нашої держави.


Переглядів: 329 | Додав: mirgvo9629 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Новини відділу освіти
[19.09.2016]
Окружні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості (0)
[16.09.2016]
Юні туристи з Декабристів (0)
[12.09.2016]
Інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи (0)
[12.09.2016]
Районні змагання із спортивного орієнтування на місцевості (0)
Останній доданий фотоальбом
Палац культури курорту Миргород
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Design by AleksKan