П`ятниця, 10.05.2024, 16:17
Освіта Миргородщини
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

До нас заходили
счетчик посещений
відвідувачів

Головна » 2014 » Лютий » 7 » НАРАДА У ЗАСТУПНИКА ГОЛОВИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ.
19:59
НАРАДА У ЗАСТУПНИКА ГОЛОВИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ.


На сьогоднішній день, коли спостерігається природний ріст онкозахворювань, а статистика смертності зростає з кожним роком, питання попередження та раннього виявлення злоякісних захворювань є особливо актуальним. Тож не випадково ця тема була порушена під час наради у заступника голови райдержадміністрації Сергія Данилевського, яка відбулася 7 лютого 2014 року за участю представників медичних закладів району.

На початку зустрічі Сергій Данилевський зазначив, що тема поширення, попередження і лікування онкологічних захворювань надзвичайно актуальна, тому онкологічна грамотність та настороженість – це шлях ефективної боротьби з цією недугою.

Як наголосив лікар-онколог центральної районної лікарні Іван Пархоменко, значну частину випадків раку можна було б попередити, якби хворі вчасно пройшли обстеження. Запорукою успіху у лікуванні будь-якої хвороби є її виявлення на ранніх стадіях. У випадку виявлення хвороби на 1-2 стадіях, майже в 100% випадків гарантовано одужання. Однак через недбале ставлення людей до свого здоров'я більшість захворювань на рак виявляються на пізніх стадіях, коли лікування стає дуже дороговартісним та малоефективним.

Іван Михайлович наголосив на тому, що особливе значення в ранній діагностиці раку мають скринінгові програми, що дозволяють визначати пухлину на початкових стадіях росту. Під скринінгом розуміється систематичне проведення тестів, метою яких є виявлення людей із порушеннями, що дозволяють припускати будь-які певні ракові (або передракові) захворювання. Оперативне спрямування таких людей для діагностування та лікування – запорука успіху. У районі працює скринінгова програма щодо виявлення раку шийки матки у жінок, віднесених до груп ризику.

Для надання онкологічної допомоги населенню в районній лікарні працює два лікаря-онколога вищої  категорії. Функціонує онкологічний кабінет у поліклініці для дорослих, в лікарні - денний стаціонар на 10 ліжок та паліативне відділення для онкологічних хворих на 10 ліжок.

В 2012 році в Миргородській центральній районній лікарні було впроваджено в роботу  комп’ютерний томограф, який дав можливість значно краще і поглиблено обстежувати хворих, за 2013 рік роботи було виявлено  49 онкологічних захворювань.

Про виявлення онкозахворювань на ранній стадії та їхню профілактику за допомогою інституту сімейного лікаря, а також про укріплення первинної ланки медичної допомоги, як одного з пріоритетів реформування медичного обслуговування, проголошеного Президентом України, розповіла завідувач амбулаторії КЗ «Миргородський центр первинної медико-санітарної допомоги» Валентина Мартиненко.

Заступник головного лікаря Миргородської ЦРЛ Юрій Наумов зазначив, що змусити людей дбати про своє здоров'я ніхто не може. Таким чином необхідно активізувати роз'яснювальну роботу серед населення з питань захворюваності на рак. Люди повинні знати, що в разі вчасного звернення до лікаря страшний діагноз є виліковним. Значних результатів щодо виявлення та лікування онкозахворювань та туберкульозу можна досягти завдяки проведенню профілактичних оглядів на селі з охопленням, так званого, неорганізованого населення. Для цього лікарям потрібна підтримка місцевих органів влади.

Підсумовуючи результати розгляду питання заступник голови райдержадміністрації Сергій Данилевський наголосив, що першочергове завдання сфери охорони здоров`я району полягає у проведенні роботи щодо переорієнтування медиків первинної ланки на здійснення заходів по профілактиці онкологічних захворювань у пацієнтів, приділення великої уваги візуальним оглядам з подальшим обов’язковим направленням до профільних спеціалістів. Також необхідно посилити роботу щодо інформаційної та просвітницької роботи серед мешканців району.



Переглядів: 387 | Додав: mirgvo9629 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Новини відділу освіти
[19.09.2016]
Окружні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості (0)
[16.09.2016]
Юні туристи з Декабристів (0)
[12.09.2016]
Інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи (0)
[12.09.2016]
Районні змагання із спортивного орієнтування на місцевості (0)
Останній доданий фотоальбом
Палац культури курорту Миргород
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Design by AleksKan