Неділя, 12.05.2024, 15:25
Освіта Миргородщини
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

До нас заходили
счетчик посещений
відвідувачів

Головна » 2013 » Грудень » 20 » КРУГЛИЙ СТІЛ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДІТЕЙ
14:18
КРУГЛИЙ СТІЛ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДІТЕЙ


Одним із найголовніших завдань України як члена міжнародного співтовариства  є створення сприятливого для дітей середовища з дотриманням принципів демократії, рівності, миру і соціальної справедливості. Доручення Президента України Віктора Януковича щодо поліпшення захисту прав і законних інтересів дітей спрямовані на вирішення їх найгостріших проблем. На виконання цих завдань щодо захисту дітей і повинна бути націлена діяльність органів влади та місцевого самоврядування.

Напередодні Дня Святого Миколая, 18 грудня, було проведено засідання «круглого столу», темою якого стала проблема захисту дітей. Обговорити питання щодо виконання загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2016 року» зібралися фахівці із соціальної роботи Миргородського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники соціальних служб району. Відкрив засідання заступник голови Миргородської райдержадміністрації Сергій Данилевський, який висловив стурбованість загальною ситуацією у нашій країні, що чинить вплив і на молодь. Розвиток молодого покоління нерозривно пов’язаний з економічним та політичним становищем. Тож неодмінною передумовою розвитку громадянського суспільства у нашій державі є постійний контроль за умовами проживання, освітою та працевлаштуванням її громадян, і зокрема дітей.

Про результати виконаної роботи у цьому напрямку поінформувала присутніх Людмила Чорноморець, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації, яка зокрема повідомила про позитивні зрушення щодо забезпечення прав дітей в районі. На обліку служби у справах дітей Миргородської райдержадміністрації  перебуває 89 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 75 осіб, що проживають  у районі. Майже всі діти взяті під опіку/піклування. Так, у 2008 році була створена одна прийомна сім’я, яка взяла на виховання двох сиріт із Карлівського району. На початку року створено будинок сімейного типу, де здійснюється професійний догляд за вихованцями.

Службою постійно проводиться аналіз умов проживання дітей та контролюється ставлення опікунів/піклувальників до своїх підопічних. У рамках районної Програми «Забезпечення власним житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у Миргородському районі на 2013 – 2015 роки», прийнятої рішенням сімнадцятої сесії шостого скликання Миргородської районної ради заплановано надання житла особам, що належать до вищевказаних категорій за умови його відсутності. Проте на цей час подібних звернень не надходило. Відповідна робота проводиться для забезпечення змістовного дозвілля дітей та молоді. Також для усіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування передбачене якісне медичне обслуговування на пільгових умовах. Цьогоріч діти зазначених категорій оздоровлювалися у ДОЦ «Артек» та ДОЦ «Молода гвардія».

Своя специфіка у спілкуванні з дітьми, які, за відсутності прямого контролю з боку батьків, найбільше піддаються негативному впливу соціуму. З метою недопущення протиправних дій дорослих, бродяжництва та жебрацтва серед дітей так званої «групи ризику», у 2013 році службою у справах дітей райдержадміністрації було проведено 16 профілактичних рейдів. Як результат, 4 дитини були влаштовані у дитячий будинок сімейного типу, а 9 наразі проживають у сім’ях опікунів/піклувальників.

Друга частина заходу була присвячена розгляду окремих питань, пов’язаних із дитячою незахищеністю. Основними доповідачами її стали директор Миргородського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Міщенко, а також головний спеціаліст цього центру Світлана Магльована, які провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед фахівців соціальних служб району. Було підведено підсумки мистецького конкурсу «Повір у себе», проведеного напередодні Міжнародного Дня інваліда, та передані солодкі подарунки учасникам.

Підсумком «круглого столу» стало вирішення робочих питань з працівниками соціальних служб району.

Коментуючи хід обговорення заступник голови райдержадміністрації Сергій Данилевський зазначив, що у представників молодого покоління має бути не тільки приклад для наслідування, а й моральна підтримка. До кожної дитини варто ставитися, як до повноправної свідомої особистості, адже недовіра, применшення її досягнень та нівелювання життєвих проблем може спричинити психологічну травму навіть сильному духом індивідууму.

Переглядів: 338 | Додав: mirgvo9629 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Новини відділу освіти
[19.09.2016]
Окружні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості (0)
[16.09.2016]
Юні туристи з Декабристів (0)
[12.09.2016]
Інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи (0)
[12.09.2016]
Районні змагання із спортивного орієнтування на місцевості (0)
Останній доданий фотоальбом
Палац культури курорту Миргород
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Design by AleksKan