Четвер, 09.05.2024, 09:17
Освіта Миргородщини
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

До нас заходили
счетчик посещений
відвідувачів

Головна » 2015 » Березень » 5 » Громадсько-активна школа – єднає друзів.
18:24
Громадсько-активна школа – єднає друзів.

1 березня – Міжнародний день ГАШ.  Школи Миргородщини кожного року  відзначають  цей  день.  А в цьому році у громадсько-активних школах Зубівки,  Попівки,  Дібрівки,  Кибинець  проводяться  тижні  ГАШ,  насичені цікавими справами, заходами та зустрічами  з партнерами, колегами та друзями.
            4 березня у рамках  святкування  Міжнародного дня  ГАШ  у Зубівському  НВК  відбулася  зустріч  керівників  громадсько-активних шкіл Миргородського  району.  За круглим столом зібралися : Шолуха І.Ю.- голова районного методичного кабінету, районний координатор ГАШ, Зубковський Є.Г. –директор   Попівської ЗОШ, Гуржій Л.О. – директор Дібрівської ЗОШ, Лисенко Л.П. – директор Кибинцівської  ЗОШ та директор Зубівського НВК – Малонога О.М.  Мета даного заходу – привернення  уваги до діяльності громадсько-активних шкіл у розвитку громад та розвиток партнерських відносин між ГАШ Миргородщини.

           У вітальній  промові  Олег Миколайович Малонога наголосив, що навчальний заклад не може стояти осторонь тих проблем,  які переживає місцева  громада,  і,  навіть більше,  що часто варто самому піднімати громадську ініціативу, розуміючи її важливість для жителів села.

На початку зустрічі  Ірина  Юріївна  Шолуха розповіла про те, що в сьогоднішніх реаліях надання якісних освітніх послуг можливе винятково за умови партнерства школи з громадою.  І йдеться не лише про використання матеріальних ресурсів,  але  й, передусім,  про інтелектуальний потенціал.

Учасники  з цікавістю слухали директора Дібрівської ЗОШ  Ларису Олександрівну Гуржій,  яка поділилася досвідом з організації  шкільних проектів, що спрямовані на утвердження демократичних цінностей,  волонтерства та партнерства .

Євген Григорович Зубковський,  директор Попівської ЗОШ побудував свій емоційний виступ за двома головними питаннями: що громада дає школі, і що школа може дати громаді. Окремий акцент він зробив на важливості розвитку  партнерських відносин між ГАШ Миргородщини та запросив присутніх у свій навчальний заклад  на проведення  акції «День відкритих дверей».

            Гарним завершенням розмови стала розповідь директора Кибинцівської ЗОШ Лариси Петрівни  Лисенко, яка на прикладі своєї школи продемонструвала дієвість традиційних та інноваційних стратегій співпраці з батьками, бо саме батьки, як учасники навчально-виховного процесу, належать до того активного осередку громади, з яким зобов’язана працювати школа, прагнучи виховувати учнів. 
            Емоційний тон виступів усіх учасників ще раз підтвердив, що на зустріч зібралися освітяни-однодумці, які вболівають за громадські справи і прикладом свого життя підтверджують ідеї ефективного партнерства школи і громади. Адже, найбільш  ефективними моделями шкіл, здатними  розв’язати завдання перетворення шкіл у громадські  інститути,  є громадсько-активні школи, тому майбутнє саме за ГАШ!

Переглядів: 286 | Додав: mirgvo9629 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Новини відділу освіти
[19.09.2016]
Окружні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості (0)
[16.09.2016]
Юні туристи з Декабристів (0)
[12.09.2016]
Інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи (0)
[12.09.2016]
Районні змагання із спортивного орієнтування на місцевості (0)
Останній доданий фотоальбом
Палац культури курорту Миргород
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Design by AleksKan