Вівторок, 14.05.2024, 23:58
Освіта Миргородщини
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

До нас заходили
счетчик посещений
відвідувачів

Головна » 2015 » Листопад » 3 » Дібрівська ГАШ – лідер розвитку громади
13:27
Дібрівська ГАШ – лідер розвитку громади

       

  Кожна людина має природниче невід’ємне право на охорону здоров’я. Стан здоров’я  населення України, на жаль, постійно погіршується через незадовільні умови життя, праці та навколишнього середовища. Тривалість життя в Україні набагато нижча, ніж в європейських країнах.  Село Дібрівка Миргородського  району  не є виключенням у цьому питанні.

   Наша Дібрівська школа є громадсько – активною, і в минулому році ми отримали можливість взяти участь у конкурсі проектів для громадсько – активних шкіл. І нам пощастило. Зараз ми працюємо над реалізацією проекту не тільки для себе , а й для громади.

          Основна проблема, на вирішення якої спрямований проект, полягає в тому, що сільським жителям часто складно отримати своєчасну медичну допомогу. Ми хочемо придбанням сучасного обладнання значно підвищити рівень надання своєчасної медичної допомоги громаді.

За  результатами І етапу самооцінювання  Дібрівської ГАШ пріоритетними стандартами на 2015 – 2016 р.р. стали «Послуги», «Волонтерство». А беручи до уваги стратегічні цілі Полтавської області, а саме: розвиток сільських територій, враховуючи потреби громади, вивчивши питання захворюваності учнівської молоді, а це насамперед захворювання органів дихання, вирішили працювати над реалізацією проекту «Придбання медичного обладнання для сільської амбулаторії та медичного кабінету Дібрівської ЗОШ І – ІІІ ступенів». Саме тому наш навчальний заклад виніс  на  обговорення громади тему про надання медичної допомоги сільському населенню. Ця пропозиція була схвалена і підтримана жителями села, особливо людьми похилого віку та сім’ями, які мають дітей, сільською  радою, адміністрацією державного підприємства «Дібрівський кінний завод №62», ТОВ «Агрогрупа «Деметра». Обговорюючи цю пропозицію, ми спільно прийшли до висновку, що реалізація її сприятиме доступу до медичних послуг всього населення сільської ради у будь – який час, а це  дасть можливість зняти перевантаженість лікарів ЦРЛ та в свою чергу покращить медичне обслуговування жителів села Дібрівка.

    Дуже приємно, що до реалізації проекту долучилися наші партнери. ВФ «Крок за кроком» придбав для Дібрівської сільської амбулаторії лабораторний прилад «Фотометр МБА – 540», апарат УВЧ. Уся громада дуже задоволена такими подарунками, а особливо наш лаборант, бо сучасний фотометр дає можливість швидко і якісно зробити будь – який аналіз крові. З допомогою  агрогрупи «Деметра» ми придбали апарат для електрофорезу, дитячий та дорослий тонометри, термометри, сумку медсестри, камеру Горяєва, медичні халати, зробили ремонт мед кабінетів.

     Наша мета – підняти рівень медичного обслуговування сільського жителя, покращити за допомогою придбаних  приладів сучасний стан системи надання медичної допомоги. Маючи фінансову підтримку ВФ «Крок за кроком»,наша команда має реальну можливість зробити крок назустріч селянину, крок до цивілізації. Ми маємо змогу, сили, щоб реалізувати цей проект. Велика мета починається з малого – з бажання, бажання зробити людям добро. А творити добро для людей повинно бути сенсом життя і праці. Ми впевнені, що зробимо цей крок, крок назустріч сільському жителю!

Л. О. Гуржій

    

   

Переглядів: 244 | Додав: mirgvo9629 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Новини відділу освіти
[19.09.2016]
Окружні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості (0)
[16.09.2016]
Юні туристи з Декабристів (0)
[12.09.2016]
Інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи (0)
[12.09.2016]
Районні змагання із спортивного орієнтування на місцевості (0)
Останній доданий фотоальбом
Палац культури курорту Миргород
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Design by AleksKan