Понеділок, 13.05.2024, 13:44
Освіта Миргородщини
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наші партнери
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

До нас заходили
счетчик посещений
відвідувачів

Головна » 2016 » Березень » 24 » Cемінар - практикум: «Інтернет і музична культура»
13:11
Cемінар - практикум: «Інтернет і музична культура»

Одним з дійових засобів естетичного виховання людини є музика. Музика — це мова почуттів. Мелодія передає найтонші відтінки почуттів, недоступні слову. Музика починається там, де закінчується слово. І якщо словом обмежується проникнення вихователя в потаємні куточки юного серця, якщо після слова не починається тонше й глибше проникнення — музика, виховання не може бути повноцінним. Музика й музичне мистецтво в школах — не тільки навчальний предмет, а й могутній засіб виховання, який має надати емоційного й естетичного забарвлення всьому духовному життю людини.

Наше сьогодення зумовило появу багатьох варіантів навчальних програм з музики для загальноосвітньої школи, однак спільним залишається основне завдання — вдосконалювати методику проведення уроків музики, бо це основна форма музичного виховання школярів. Як урок мистецтва він має свою специфіку і спрямований, передусім, на розвиток емоційного музично-естетичного досвіду учнів. Для цього вчителям необхідно на певних етапах своєї роботи оновлювати та удосконалювати форму проведення уроків, доповнюючи їх інноваційними технологіями.

Саме з цією метою,  23 березня 2016 року, згідно з планом роботи районного методичного кабінету відділу освіти Миргородської РДА на базі Хомутецької ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар - практикум вчителів музичного мистецтва на тему  «Інтернет і музична культура».

Директор закладу Аршинова В.М.,  заступники директора:  з навчально-виховної роботи Перетята В.В. та з виховної роботи Гришко В.А. гостино зустріли, презентували досягнення та плани колективу школи.

Методист РМК Гурина В.М. коротко висвітлила питання використання інформаційно-комунікативних технологій на мистецьких уроках.

Вчитель музичного мистецтва Радченко С.І., відкривши практичну частину семінару-практикуму, представила колегам свій досвід роботи і запросила їх на відкритий урок за темою «Музика та візуальні образи», який був проведений з учнями 5 класу. Світлана Іванівна вміло використала новітні форми і способи навчально-виховної роботи.

Учасники семінару відвідали гала-концерт «Пісенно - танцювальний вернісаж», на якому виступили  талановиті діти Хомутецької школи та  отримали незабутні враження.

Дитині потрібна глибина почуттів, їй потрібні ті рухи душі, які збагачують її щирими почуттями, розумними думками, розвивають естетичний смак, відкривають шлях до розуміння навколишнього світу — така спільна думка об’єднала учасників семінару вчителів музичного мистецтва, який був проведений на високому навчальному та науково-методичному рівнях.

Дякуємо дирекції Хомутецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, педагогічному та учнівському колективам за відповідальне ставлення та належну організацію по підготовці та проведенню практичного семінару.

Переглядів: 229 | Додав: mirgvo9629 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Погода
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Новини відділу освіти
[19.09.2016]
Окружні змагання з техніки пішохідного туризму на місцевості (0)
[16.09.2016]
Юні туристи з Декабристів (0)
[12.09.2016]
Інструктивно-методична нарада для заступників директорів з навчально-виховної роботи (0)
[12.09.2016]
Районні змагання із спортивного орієнтування на місцевості (0)
Останній доданий фотоальбом
Палац культури курорту Миргород
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024Design by AleksKan